top of page
Logo tansparant Casa Bédar.png

Bédar - activiteiten

Wandelen in Bedar

Wandelen in Bédar

Of je nu een wandelaar bent of een bergbeklimmer, deze prachtige regio biedt talloze mogelijkheden.

Verken de vele prachtige paden. De ongelooflijke uitzichten en de adembenemende zonsondergangen. Meer avontuurlijke excursies buiten de paden worden beloond met grotten, ruïnes, tunnels, putten, bronnen, oude zilvermijnen, ...

 

De lijst is bijna eindeloos.

Fietsen in Bédar

Casa Bédar is een perfecte uitvalbasis voor fiets en wandeltochten. Onze wegen zijn fantastisch aangelegd en de vergezichten zorgen voor adembenemende momenten.​

Wij hebben fietsen ter beschikking voor liefhebbers.

Mojacar-2_edited.jpg
Town_square_in_Mini_Hollywood.jpg

Mini Hollywood en Ford Bravo in Tabernas

​FORT BRAVO 

Als je een westerse filmfan bent, dan is dit de plek voor jou. Het meerendeel van westernsfilms zijn hier gefilmd en hoewel het minder een pretpark is, zijn de hele stad en reserveringen de originele filmsets.

MINI HOLLYWOOD 

Het themapark Wild West met een eigen dierentuin is een echte aanrader. Bekijk optredens van de can-can-meisjes in de saloon en de spectaculaire acrobatiek van de slechteriken die te paard worden achtervolgd door de sheriff en zijn mannen.

Waterpret in Aqua Vera

Slechts een paar km verder vind je in Vera het aqua park. Dit waterpark is gevuld met glijbanen, zwembaden, een lagune, winkeltjes, restaurants, bars, picknicktafels en groene gebieden. De belangrijkste attracties van het park zijn de Black Hole, de Kamikaze en de Aventura Rivier.​

Je kan er ook een dagje genieten op een strandstoel aan het zwembad met golven en een klein hapje eten. Dit is een fijne uitstap voor de hele familie!

black-holes-cual-te-gusta.jpg
strand-van-monsul.jpg

Prachtige stranden in de buurt

De uitgestrekte kustlijn van Andalusië met zijn schoonheid en diversiteit zal je verleiden. Veel ervan is een wereld verwijderd van het traditionele beeld van de "Spaanse Costa". De kust is gemakkelijk te bereiken vanuit Bédar, op slechts ongeveer 15 minuten rijden van een aantal fantastische stranden met blauwe vlag tussen Mojacar Playa in het zuiden en Villaricos in het noorden. 

Het heerlijke aan deze streek is dat er nergens hoogbouw te vinden is. Wil je een rustig plekje op het strand dan zijn er verschillende baaien waar je naar hartenlust kan genieten.

Golfen

Ook is onze streek geliefd bij golfers.. Op een uurtje rijden ben je op de Aguilon Golf. Deze prachtige golfbaan is gelegen tussen de bergen met een idyllisch uitzicht over de zee.

Desert Springs is waarschijnlijk één van de mooiste golfbanen in Spanje op slechts een half uurtje rijden. De "Indiana course" is de eerste woestijnachtige golfbaan in Europa. 

Dichterbij is Valle Del Este, een gevarieerde golfbaan met een uniek ontwerp. Het is moeilijk om de typische kenmerken te vergeten als je hier eenmaal hebt gespeeld.

Andalucia-Alcaidesa-Links.jpg
La Geoda.jpg

La Geoda de Pulpi

La Geoda is de grootste kalkkristallen grot van Europa. Sinds 2020 kan je hier een bezoekje brengen met een rondleiding van een gids die je over het ontstaan van deze grot vertelt maar ook wat er jaren is gebeurd om deze grot publiek toegankelijk te maken.

Ja gaat tot 50m diep onder de grond 8meter lang en slechts op een 3km van de kust!

Wakeboarden

In Lunar Cable Park te Cuevas is er een  kabelsysteem met 5 torens beschikbaar wat het mogelijk maakt om een ​​scala aan watersporten te beoefenen waaronder wakeboarden. Ook waterskiën en kneeboarden zijn sporten die te beoefenen zijn in het park. 

 

Met een lage instapdrempel zijn deze sporten gemakkelijk te leren voor zowel kinderen als volwassenen.

Wakeboarden.jpg
Almeria.jpg

De stad Alméria

Almería is een  prachtige stad in het zuiden van Spanje, Andalusië. De naam is afgeleid van het Arabische woord Al-Mariya, de ‘spiegel van de zee'.

 

De havenstad is vooral bekend vanwege haar zonnige kust; de Costa de Almería. Het is namelijk de Europese stad met de meeste zonuren per jaar. De meeste toeristen komen hier dan ook voor een strandvakantie, waarbij u heerlijk kunt wandelen over de boulevards ‘Las Ramblas’ en kunt genieten van de vele tapastentjes. Zeker het oude centrum heeft een wirwar van leuke straatjes, winkeltjes en cafés, maar ook een modern gedeelte ontbreekt hierbij niet.

Murcia.jpg

De stad Murcìa

Murcia is de zevende stad van Spanje en is de hoofdstad van de gelijknamige regio Murcia. De stad ligt aan de Segura rivier en heeft een redelijk mild klimaat.

 

In Spanje is de regio van Murcia vooral belangrijk voor de productie en export van groenten, fruit en bloemen. Daarnaast is het een grote studentenstad vanwege de universiteit.

 

De stad ligt ongeveer op 40 kilometer van de Costa Calida (‘warme kust’), de oostelijke kust van Spanje met zijn vele zandstranden.

Uiteraard kan je deze trip combineren met heerlijk terrassen en cultuur.

Giraf zoo.jpg

Terra Natura : dierentuin

Een hele dag genieten met het gezin en plezier  verzekerd voor jong en oud. Er bestaat zelfs een mogelijkheid om de dieren zelf te voederen.

De monitoren zullen je ter plaatse graag helpen en alle info geven die je nodig hebt. 

Neem ook je zwemgrief mee. Er is ook een aquapark waar jong en oud lekker kunnen afkoelen. 

4271.jpg

Licor 43 - experience

Een tripje naar de stad Cartagena kan je perfect combineren met een uitstap naar de fabriek van  Licor 43. 

 

Naast een rondleiding in de fabriek zelf ontdek je in het museum hoe deze likeur ontstond.

 

Achteraf kan je heerlijk proeven van cocktails en koffie waar de Licor 43 in verwerkt is.

bottom of page